need help writing an essay

journalism creative writing unisa „А каква чудна природа тука!
Каква красота в това непознато райче.“
Иван Вазов

definition essay freedom Берковица е древен град – на исторически карти от VII-IX век е отбелязан като старо селище и вътрешен град на Българската държава.По време на турското владичество е важен административен център.Местоположението, природните и климатичните дадености оформят Берковица като летовище още в началото на миналия век. От 1974г. Градът е национален курорт, притегателен най-вее заради умерения климат с мека, слънчева зима и прохладно лято, заради свежия планински въздух и бистрата балканска вода, заради лековитите минерални извори в околностите.
Градът е разположен в полите на Западна Стара планина, в югозападния край на едноименната котловина на 405 метра н.в., скътан в подножието не връх Ком (2016 м), огряван от топлото планинско слънце и освежаван от прохладата на гъстите букови, борови и кестенови гори.
Близостта на гората – зелена, бистра и бяла през сезоните, кристалните поточета и ароматните билки правят въздуха благоуханен и искрящ.
Преоткрийте Берковица – привлекателно място на туризъм и отмора, спорт и развлечения.

find someone write my college paper i am doing homework

Природни забележителности

australian public service writing guide В долината на р. Шабовица, на3 км южно от града, е Синият вир. Тук в скалите водата е направила дълбок вир. Бистрите струи на реката се спускат от високите скали във вира. Водата се синее, защото дълбочината е повече от1 м и светлосинкавият небосклон се отразява в нея. Около зелените ливади, прорязани от лескови храсти, дрян, ябълка и круши, стоят на стража кестените.


Природни забележителности

История на град Берковица

help with creative writing in english екове и хилядолетия се изнизват и оставят свой отпечатък. Край реките се мяркат първобитни хора и изчезват във времето. Остават до наши дни само зарити в земята каменни чукове и мотики, глинени тежести, керамика, върхове на копия, с които си служили при лов и отбрана или обработвали земята. Векове! По средата на първото хилядолетие пр.н.е тук отсяда тракийско племе “трибали“.


История на град Берковица

Културно историческо наследство

who can do a homework for me Събирателската дейност за откриване на Етнографски музей започва още в края на 50-те години на 20 век. През 1966 г. с решение на Комитета за култура и изкуство Етнографския музей е профилиран като единствен специализиран за тогавашния Михайловградски окръг (сега област Монтана). На 04.04.1971 г. се открива Етнографски музей – Берковица в Коновата къща.


Културно историческо наследство