Бялата къща

„БЯЛАТА КЪЩА” на сем. Димитрови, ви приветства в прегръдките на гората

Къщата предлага самостоятелни стаи ,всяка със собствен санитарен възел и TV с кабелна тел. с изглед към балкана и връх КОМ. За удобство на гостите са предоставени за ползване,хладилник,микровълнова фурна, кафе машина, фритюрник, а за ползващите апартамента- готварска печка,пералня и вана с хидромасаж.
Голяма тераса с изглед към гората и двора,в битов стил и барбекю, предлага уют на гостите.
В двора има възможност за реализиране на игри-има баскетболен кош, топки за футбол, баскетбол и волейбол.
Градът предлага различни културни, исторически и туристически забележителности. Тук се намира къщата-музей на Иван Вазов, в която великият писател е живял и творил и Етногравски музей с постоянна изложба,включени в „Стоте национални исторически обекта на България”. В центъра се издига една от най-старите в България часовникова кула, чийто механизъм е конструиран през далечната 1762 г. Останки от римско време може да посетите в лесопарк ”Калето”, а във възстановената римска баня е представена изложба.
За любителите на природата и туризма се предлагат многобройни възможности. На 9км от града се простират красивите ”Хайдушки водопади”, с места за отдих по пътя.
На около 18 км и на 2016 м.н.в. покорявате връх КОМ. До него може да се стигне по асфалтиран планински път,през хижа КОМ (1640 м.н.в.), а оттам по еко маршрут до самия връх.
В близост до хижата се намира ски-писта с дължина 1,5 км с функциониращ влек тип котва. Тук е отправна точка за множество еко маршрути в Стара планина като КОМ-ЕМИНЕ, КОМ-ПЕТРОХАН и др.
В с. Бързия, на 2 км от града, има два басейна с минерална вода и различни атракциони.
В с. Балювица, на 10 км в посока гр.Монтана, съществува природен феномен- лековита вода, извираща от скала, в която се вижда образът на Иисус Христос (Келавото кладенче).
Друг природен феномен в близост до Берковица, са Белоградчишките скали, а на 7 км се простира Клисурският манастир. Със своята красота, уют и могъщество, предразполага всеки към смиреност и спокойствие.


Приятна почивка и забавления в нашия дом и град.
За събития, случващи се на територията на Берковица и подробности за забележителностите и историята, може да видите в сайта на града: www.berkovitsa.com
ЦЕНИ на нощувки:
възрастни– 25 лв/човек
деца до 12 г– безплатно
За ползване на апартамента-цена по договаряне.

КОНТАКТИ
гр.Берковица,ул.Заряница №54
0953/55547,0888 242 083,0882 076 744

[contact-form 4 „Бялата къща“]